DY SISTEME TË DJALLËZUARA QE PO E SHKATËRROJNË NJERZIMIN!

09.05.2018 15:38:24

– Kleri ka mision ta mesoj njerzimin qe mos t’ketë urrejtje ndernjerzore, qe rrugetimi drejte nivelit shpirteror te arrihet ne moshen e pjekurisë! Mirepo, ne vend te kesaj, bota ka krijuar sisteme klerike djallezore, ku secili sistem shiqon ta rris numrin e besimtareve te vet, duke predikuar se vetëm besimi te cilit i takojne ata eshte i vertete, kurse besimet tjera jane genjeshtra dhe te tillet duhet therrë si armiq te njerzimit!
– Mjeket ne anen tjeter qe kane per mision ta mesojne njeriun si ta ruaj shendetin, edhe keta si puna e klerit dhe e sistemit klerikal, kane krijuar nje sistem totalisht te instrumentalizuar e antihuman! Sikur kleri qe ka nevoje per egzistencen e djallit ( lexo: per egzistncen e mosdijes dhe fanatizmit) ashtu edhe mjeku ka nevoje per egzistimin e sëmundjeve, respektivisht ka nevoje per ajer e uje te ndotur dhe per ushqime me helme ne menyrë qe te kete sa me shume njerez te semurë: pacientë-klientë-mushteri!
● Mjeket do ti duhen njerzimit deri ate dite kur njerezit te behen te vetedijshem qe ti lene ushqimet industriale me helme, deri ate dite kur ti këthehen natyres, ujit burimor e ushqimeve natyrale!
● Kleri do ti duhet njerzimit deri ate dite kur drita e së vertetës do të ndriçojë mendjet tona! Ate dite kur jeta do te behet hyjnore nuk do te kete vend me per klerikë e moralistë!