Kadrush-lepurushi gënjën n’pikë të ditës

01.09.2019 10:01:28
Nga Fatmir Bajraj
Një foto-montazh dhe një rrefim i stisur dhe i sajuar i Kadri-lepurushit !
Kadria ka mund t’rastis n’Tiranë në vitin 1992, në kohërn kur atje ishte edhe ushtari i Republikës së Kosovës, Adem Jashari, në vitin 1992 dhe deri n’çlirimin e Kosovës me 12 qeshor 1999, sikurse në t’njëjtën kohë dhe në t’njëjtën Tiranë kanë qenë edhe Azem Hajdari & Ramiz Alia, por si n’rastin e parë ; Ademi & Kadria, poashtu edhe n’rastin e dytë ; Azemi & Ramizi : ideologjikisht & kombëtarisht, ishin antipode. Ngritja e Ademit është në sakrificën sublime të familjës Jashari ndër breza, sakrificë kjo unikale deri n’flijim familjar për ideal kombëtar ; lirinë e truallit dhe të drejta kombëtare. Derisa : Ngritja e Kadrisë është mbi pëvetësimin & abuzimin e gjakut të derdhur për liri dhe sakrificën e të rënëve n’alltarin e lirisë ndër breza për tokën dhe n’tokën e larë në gjak në luftën shekullore kundër armikut të eger serbo-sllav. Kadri Lepurushi ! Kush ishe ti n’vitin 1992, kur Ademi, Salihu dhe Zahiri ishin ushtarë të Republikës së Kosovës, ushtarë lirie të I.Rugovës ? Ku ishit ju “lepurushat” kur u sulmua familja e Ademit ; herën e parë, të dytë dhe të tretë dhe të fundit kur ajo u flijua për vlaerat sublime n’përballje me forcat e armikut shekullor ? Ju “Lepurushat” : – E shpallet Ademin bashkëpunëtor të Serbisë armike, – I’a ndaluat edhe fondet bashkë me Rexhep Selimin & Azem Sylën, – E izoluat & dekonspiruat sikur Zahirin e Saliun, dhe – E futët dhe e keni lënë të vetmuar ; vetëm me Zotin dhe familjën në ditët e epopesë së familjës Jashari, dhe tani ; Thirreni në heroizmin e Tij dhe t’familjës, absurd sui-generis ! Kadri lepurushi ! Lufta e Ademit, Saliut, Zahirit me shokë, ishte kundër Serbisë armike dhe për liri e të drejta kombëtare, derisa ; Lufta e jote, me shokë, ishte e kundërt më atë të heronjëve kombëtar : Ademi, Saliu & Zahiri me shokë, pra ishte luftë për pushtet dhe vëlllavrasje…! Kadri SHIK-isti ! Shqiptarët nuk t’a thonë atë që dijnë dhe duhet, dhe fatkeqsisht heshtin, por kjo gjë dhe ky fakt, nuk ndryshon të vertetën për ty dhe sojin tuaj intrugues, lajthitës dhe mashtrues.