Kaosi me ndihmat ushqimore në Durrës, nënkryetari i Bashkisë: Në dorë nuk jepen më, ky është vendimi i ri

03.12.2019 14:49:22

Arbër Braho ka shpjeguar për “News24” kaosin e krijuar në një nga pikat e qytetit bregdetar.

Nënkryetari i Bashkisë së Durrësit, Arbër Braho ka shpjeguar për “News24” kaosin e krijuar në një nga pikat e qytetit bregdetar, ku banorët  kanë shprehur ankesat se nuk  janë pajisur me ndihma ushqimore.

Në një prononcim për gazetaren e “BalkanWeb”, Klodiana Lala, nënkryetari i bashkisë theksoi faktin se kjo qendër ka qenë e mbyllur që nga dita e shpalljes së emergjencës dhe detyra kryesore  e saj është të respektojë urdhrin që vjen nga bashkia. Ai tha se qendra në fjalë shërben si mbështetje e banorëve që janë strehuar në hotelet e vendit. Nënkryetari Braho theksoi se ky urdhër është dhënë nga ana e qeverisë shqiptare.

“Kjo derë ka qenë e mbyllur që nga shpallja e emergjencës. Kjo pikë ka shërbyer për magazinim. Kjo pikë furnizon hotelet dhe pikat ku janë strehuar njerëzit. Këto duhet të shkojnë në bashki, bashkia merr masa që të akomodohen  në hotel, bashkia më jep urdhrin dhe unë i përgatis. Duhet një orë e përpara që t’i lënë shtëpitë ku janë dhe të akomodohen nëpër hotele. Ky dokument shërben për t’u regjistruar në bashki, bashkia iu merr dhe iu çon nëpër hotele. Ndihmat në dorë nuk jepen më, ky është vendimi i qeverisë. Hapi i parë të garantojnë  kokën, ushqimi dhe mjeku garantohet në hotel”-tha ai.