Lutje për Shqipërinë/ poezi nga Lejla Hoti

Lutje për Shqipërinë

Sonte gjumi s di ku është  arratisur

Duket se hyri nën rrënojat

ku toka u çmendë

në Durrës e Thumanë

Për ty Shqipëri sytë  lotonjë

E kjo  vjeshtë e artë u veshë në zi

ç llahtari, dhembje,

llahtari…

Njëra pjesë e zëmrës e ndrydhur nën rrënoja

Tjetra pjesë në ankthe e trishtim

Sot nuk kishte mallë , ora e ligë kaplonë vendin tim

Dhëmbja zbriti në tokë e u ngrit në qiell

do dërdhët dhëmbja shi… Dhëmbja do derdhët shi

Sytë nuk mund ti mbyllë kur në mendje vjen

klithma ,,shpëtomë,, shpëtomë,shpëtomë

Zot shpeto Shqipërinë

E ne pak, shumë pak mundë të bëjmë për ty

Ujë, për të shuar etjen  kërkojë një fëmijë

diku mes rrënojash dhe vdiç,

oh,  sa i pafajshëm, engjëll  ish

Një lutje sonte çdo çast pëshpëris

O Zot, Zot, shpëto Shqipërinë

Ajo  nësër mos të jet më lotë

mos të jet në dhembje e zi…

Mjaft u shëmb, mjaft dhëmbë zemra sot

Ne më të bukur se ç ish

Do ta bëjmë Shqipërinë  bashkë me Kosovën  pakufij

Për ju engjuj  rëndon dhëmbja në  shpirtat tonë

rëndon gjatë do rëndon

dhëmbja jonë …