Mbi urën e ferrit dashuri/ Vargje nga Shukrije Gashi

05.10.2021 21:55:55

MBI URNËN E FERRIT DASHURI

(31 janar, 2014)
Kur të vish eja me shpirtin lakuriq
Këmishën e Mëkateve
vare në një degë vjeshte të vonë
Pranverat e Harrimit le të ringjallen në te
Sonte në tryezën e përshpirtjes
sërish të kam shtruar dashuri
sitisur me pjalmin e pikëllimit pelim
në këtë janar trishti pa ngjyrë dimri
dhembja le të derdhet e qetuar
në shtrojat e vetmisë
dehur në Kupat Tona plotë zbraztësi
dhe pak meze nga hiri i mallit peng
të na shijoj pranverën e ikur me shi
Për mëkatet e së djeshmes
mbi Urnën e Ferrit do ecë pa ndrojtje
për të prekur sërish pjekjen e mallit
me Sytë e Tu…