Në pyetjen se cili politikan është ai që mund ta bëjë bashkimin kombëtar?

01.01.2020 22:01:53
Nga: Adem Bytyqi
Përgjigjëja do të ishte kjo: ” Ende nuk ka lindur ai politikanë që do ta bëjë bashkimin kombëtar shqiptar, ky nuk është as Albin Kurti, por Kurti, në dallim nga politikanët tjerë frymën e bashkimit kombëtar e mbanë gjallë e ushqen për çdo ditë dhe nuk e lënë të venitët përfundimisht!
Nëse i referohemi politikës aktuale të shtetit shqiptar, përderisa  sqena politike shqiptare dominohet nga emisarët e dikurshëm të vëllëzrim bashkimit me Srbo-Jugosllavinë, as që mund të realizohet bashkimi kombëtar shqiptar…
Emisarët e tillë gjatë historisë politike të Shqiprisë vetëm sa e kanë dëmtuar kauzën e drejtë shqiptare të bashkimit kombëtar!
Politika e jashtme aktuale e shtetit shqiptar, vetëmsa e forcon Doktrinen kundër bashkimit kombëtar shqiptar…
Është largë koha e ndryshimit të kësaj Doktrine në favorr të Bashkimit kombëtar shqiptarë!
Para sa të vehet në jetë ideja e bashkimit kombëtar shqiptar ,këkohet që shqiptarët të jenë të Bashkuar njëri me tjetrin dhe sebashku t’i shërbejnë  kauzës së drejtë shqiptare të bashkimit kombëtar!