Nusja vret veten një ditë pas dasmës, arsyeja e tmerrshme

13.07.2017 14:22:56

Një burrë në Taxhikistan është akuzuar për shtytje drejt vetëvrasjes së bashkëshortes, pasi dyshohet që i ka bërë presion asaj për ta bërë testin e virgjërisë, për t’i refuzuar rezultatet më pas.

Rajabbi Khurshed, 18 vjeçe vrau veten duke pirë një dozë vdekjeprurëse të uthullës, 40 ditë pas dasmës me 24 vjeçarin Zafar Pirov përmes mblesërisë.

Duke folur për Radio Evropa e Lirë, familja e Khurshed, e cila vendosi bashkimin, tha se vajza e tyre u tha në shtratin e vdekjes se ishte ndjerë nën presion masiv për të pranuar kërkesat e Pirovit për një grua të dytë, dhe se më nuk mund të duronte.
Pirov mund të ballafaqohet me tetë vjet burg nëse shpallet fajtor për nxitje të vetëvrasjes.

 

Testet e virgjërisë për gratë para martesës janë të zakonshme në Taxhikistan, ku seksi i rastësishëm konsiderohet si i papranueshëm nga ana shoqërore.