“Puroja e Djallit”, kërpudha që rritet vetëm në dy shtete

24.01.2017 20:52:09

Ekziston një lloj kërpudhe, e quajtur “Puroja e Djallit”. Ajo rritet vetëm në dy vende në sipërfaqen e tokës: në Teksas të SHBA-së dhe Japoni.

Kjo kërpudhë jashtëzakonisht e rrallë shquhet për pamjen e saj të pazakontë.

Kërpudha rritet në trungjet e pemëve në Teksas, ose në rrënjët e kalbura të tyre në Japoni.  Ajo ngjan disi me një puro ngjyrë kafe të errët ose e zezë, përpara se të hapet.