Rasti i „vetvrasjes“-vrasjes te Aziz Kelmendit, ishte inskenuar dhe pergaditur para seances se ish kuvendit RSFJ

10.03.2019 12:40:45

Rasti i “vetvrasjeve” ndaj Aziz Kelmendit dhe inskenimeve si Kafiqi Panda ne Pej,etj.Udb dhe Kosi kishin preteks per dhune,vrasje, masive e pastrime etnike,deri ne gjenocid ndaj shqiptarve etnik..

Rasti i „vetvrasjes“-vrasjes te Aziz Kelmendit, ishte inskenuar dhe pergaditur para seances se ish kuvendit RSFJ ,per ta miratuar kerkesen nga serbia, per ndryshimin e kushtetutes 1974, nga delegatet e 6 republikave dhe dy krahinave , dhe kjo prodhoi , nj Albanofobi, gjeja si nje ushtar shqiptare , vrau nje serb,kroat,slloven,maqedon,malazez eboshnjak dhe ne funde gjeja beni vetvrasje. Me ket „Tragjedi“ serbia ja arriti qe ta miratoi Kuvendi i RSFJ ,ndryshimin e kushtetutes 1974, rrespektivishte ti heqet e drejta e shqiptarve si elemente Konstitutiv i federates dhe te behet kosova e baraba – juridikishte me nje Komune ne Rep. Serbis.
Jo vetem kete inskenime ,me pasoja shume te mdhaja per shqiptaret, por serbia edhe me heret kishte pergadit nje masaker ne Tivare , ku masakruan mbi 10.000 djem shqiptar ne tradheti ne bashkepunim me falangen e komunistve te Fadil Hoxhes dhe Enver Hoxhes , gjithashtu gjate luftes se fundit sherbimi intelegjenc fashist i serbis, Inskenoi ne kafiqin Panda te Peje, duke vra te rinje serbe per ti akuzuar shqiptaret, dhe marre masa per pastrime etnike me dhune dhe gjenocid.., keshtu kann inskenue masakrat ne Krush te Vogel, dhe Krush te Madhe ,Celin,Brestovc,Suharek,etj, ku qellimi i falanges fashiste serbe, ishte pastrimi etnik shqiptare.
Eshte koha e fundit, qe ekipi qe kamarre te drejten te bisedoij me Serbin, ti shtroij perveq kerkeses per falje, edhe denimin e kriminelve q eben dhe urdheruan kesi krime , qe si pretekste per ekspedita ndeshkuese deri ne eskalimin e vrasjeve e masakrave sistematike per qfarosjen e races shqiptarve etnik , qe nga konventat nderkombetare quhet GJENOCID !
Ushtarë shqiptarë të vrarë gjatë shërbimit ushtarak në AJ nga viti 1981-1991
“Vetëvasja” e Aziz Këlmendit ishte grushti më i fortë shqiptar që e shkatërroi kodin paradoksal të ushtrisë jugosllave dhe që para syve të shqiptarëve i hedhi në dritë shantazhet, manipulimet, inskenimet, grackat e kurdisura etj. te Armates Jugosllave për “vetëvrasjet” e ushtarakëve shqiptar nën shërbimin ushtarak të APJ.
1. Sami Ali Gashi, i lindur në Pejë, u vra më 6.7.1981 në Vërshac (Serbi).
2. Besim Xhemajl Bajraktari, Gjakovë, u vra, më 5.8.1981 në Banja Llukë. (BH)
3. Shaban Sadik Prushi, Lipjan, u vraa, më 2.9.1981 në Split. (Kroaci)
4. Halil Habib Hajrullahu, Gjakovë, u vraa, më 22.9.1981 në Banja Llukë (BH)
5. Nebi Ukë Gashi, Therandë u vraa në Sezhanë 1981. (Slloveni).(Muaji i panjohur).
6. Sami Shani Krasniqi, Dragash, u vra, më 12. 3.1982 në N. Mesto (Sloveni). (Muaji i pa njohur)
7. Abedin Selman Balaj, Besianë, u vra, më 7.4.1982 në Sinj (Kroaci).
8. Rasim Ramadan Zekaj, Preshevë, u vra, më 11. 4.1982 në Split (Kroaci).
9. Hasan Talat Sezeri, Drenas, u vra, më 5.51982 në Mostar. (BH)
10. Nazmi Abdullah Muja, Mitrovicë, u vra, më 4.6.1982 në Dobrinjë.
11. Izeir Rr. Sadiku, Gostivar, u vra, më 15.7.1982 në Krivollakë (Kroaci).
12. Musë Ramadan Haxhaj, Therandë, u vra, më 20.12.1982 në Split (Kroaci).
13. Latif Mehmet Zeqiri, Burim, u vra, më 4.6.1982 në Lubjanë (Sloveni).
14. Adem Binak Osmanaj, Shkup, u vra, më 30.5.1983 në Lubjanë (Sloveni).
15. Fuat Inajet Istrefi lindur 1966 Strugë, u vra me 12.6 1986 në Novi Sad (Vojvodinë)
16. Enver Selman Elezaj, Shkup, u vra, më 4.6.1993 në Split (Kroaci).
17. Mustafë A. Pantina, Klinë, u vra, më 1.8.1983 në Derventa të (BH).
19. Murat Muharrem Jusufi, Shkup, u vra, më 4.6.1983 në Lublanë (Sloveni).
20. Naser Sh. Gashi, Skënderaj, u vra, më 10.6.1984 në Tollmin. (Kroaci).
19. Agron Haxhi Ferizi, Deçan, u vra, më 23.8.1984 në Baçka Topolla (Kroaci).
20. Abedin S. Balaj, Karraticë, Drenas, u vra, më 12.3.1985 në Postonjë (Sloveni).
21. Ejup Fejzë Sahiti, Papaz (Ferizaj), u vra, më 1985 Valevë (Serbi).
22. Fadil Xhafer Gashi. (Mungojnë të dhënat)
23. Fadil Selim Bërdynaj, Radac (Pejë), u vra, më 24.6.1985.
24. Mujë T. Maqaj, u vra, më 16.6.1985 në Benkovc (Kroaci).
25. Rexhep Ismet Balaj. . (Mungojnë të dhënat)
26. Inajet Isrefi, Strugë, u vra, më 12.6.1986 Novi Sad (Vojvodinë).
27. Haki Rexhep Shatri, Tomoc (Istog), u vra, më 3.2.1986 në Sarajevë. (BH)
28. Sami Daut Shabani, Zastok (Ferizaj), u vra, më 9.1.1986 në Zagreb. (Kroaci)
29. Erdohan A. Morina, Prizren, u vra, më 2.12.1986.
30. Bedri N. Bajgora, Vushtri, u vra, më 14.1.1987 në Nish (Serbi).
31. Mustafë Mumin Ramadani, Bozoc (Tetovë), u vra, më 27.4.1987 në Strumicë (Maqedoni).
32. Qani Muharrem Shabani, Rahovec, u vra, më 5.11.1987 në Pulë (Kroaci).
33. Ibrahim Jusuf Kastrati, Turjak (Rahovec), u vra, më 22.9.1987 në Pozharevc (Sërbi).
34. Miftar Sylë Tali, B.Bokës (Gjakovë), u vra, më 22.4.1987 në Kutina.
35. Aziz S. Kelmendi, Karaçicë, u vra,( në rrethana ende te pasqaruara plotësisht) më 3.9.1987 në Paraqin. (Serbi).
36. Raif Adem Isufi, Kotorr, u vra, më 5.12.1987 në Bohinsko B (Sloveni).
37. Tafil Zahir Hyseni.. (Mungojnë të dhënat rreth vendndodhjês sê vrasjes)
38. Nehat Xh.Gashi, Orrëberdë, u vra, më 15.5.1988 në Ribnice.
39. Naim Ramadani Ajgeri, Prizren, u vra, më 1988 në Beograd (Serbi).
40. Afrim Muhamet Lushtaku, Prekaz i Ulët, u vra, më 28.6.1988 në Kranj (Sloveni).
41. Osman Hajdar Ismajli, Gerbic (Medvexhë), u vra, më 28.6.1988 në Titograd (Mali i ZI).
42.. Enver Shaban Ramadani, Brojë, u vra, më 16.1.1989 në Viroviticë (Kroaci).
43. Xhavit Alush Berisha.. (Mungojnë të dhënat)
44. Hilmi Shaqir Litaj, Klinë, u vra, më 4.9.1989 në Doboj. (BH).
45. Vehadin Xhemshit Hajrizaj, Kuklibeg, u vra, më 26.4.1990 në Divule.
46. Jetullah Haxhi Desku, Siçevë, u vra, më 18.5.1990 në Suboticë (Vojvodinë).
47. Xhevdet Hajredin Aruçi, Rezallë, u vra, më 26.6.1990 në Tuzëll (BH).
48. Enver Hasi, ? Tetovë, ? (Mungojnë të dhënat).
49. Fatmir A. Tafaj, Grejkovc, u vra, më 25.08.1990 në Velika Goricë. (Slloveni)
50. Rexhep I. Blakaj, Jabllanicë. (Mungojnë të dhënat rreth vrasjes)
51. Izet Sadri Bushi, Pustenik, u vra, më 1.1.1991 në Qupri (Sërbi).
52. Lulzim F. Rexhepi, Viroviticë, u vra, më 16.1.1991 në Viroviticë (Kroaci)
53. Samedin P. Krasniqi, Tërpezë, u vra, më 31.8.1991 në Shibenik (Kroaci)
54. Enver S. Maksutaj, Orrobërdë, u vra, më 15.9.1991 në Gjakovo (Kroaci)
55. Selman Sh. Metaj, Shushicë, u vra, më 15.9.1991 në Pakovë.
56. Agim S. Gllareva, Verbovc, u vra, më 16.9.1991 në Zvor (Kroaci)
57. Tahir A. Gashi, Verbovc, u vra, më 18.9.1991 në Osijek. (Kroaci)
58. Bashkim S. Krasniqi, u vra, më 24.9.1991 në Shibenik (Kroaci).
59. Ejup S. Bedrolli, u vra, më 29.9.1991 në Bjellovar (Kroaci)
59. Skënder D. Kryeziu, Çaparc, u vra, më 16.9.1991 në Sinj. (Kroaci).
60. Haki D. Morina, Gllarevë, u vra, më 24.10.1991 në Trebinje (Kroaci).
61. Burim Sh. Behramaj, Mitrovicë, u vra, më 25.10.1991 në Beograd. (Serbi).
62. Vesel D. Duraku, Damja, u vra, më 15.12.1991 në Turanj.
63. Ali S. Sahiti, Komogllavë, u vra, më 19.12.1991 në Sllunj. (Kroaci)
64. Setar M. Ramadani, Pejë, u vra, më 28.9.1991 në Trebinje. (Kroaci).
65. Ejup E. Gashi, Bellaqevc i Madh, u vra, më 21.11.1991 në Llastovë. (Kroaci).
66. Abedin S. Krasniqi, Bellaqevc i Madh, u vra, më 3.11.1991 në Beograd. (Serbi).
67. Rasim R. Istrefi, Kovaçicë, u martirizua, më 20.12.1991 në Karllovc. (Kroaci).
68. Xhevdet Z. Musliukaj, Mitrovicë, u vra, më 23.12.1991, në Utenje.
69. Raif J. Miftari( kapiten), Medvegjë, u vra, më 27.4.1991 në Zhivicë.
70. Fatmir Krasniqi,. (Mungojnë të dhënat)
71. Rasim Isrefi,. (Mungojnë të dhënat)
72. Xhevdet Musliukaj,. (Mungojnë të dhënat)
74. Muharrem Robelli,. (Mungojnë të dhënat)
75. Nesim Dana, nga Gjakova i vrarë nga AJ në vitin 1981.
76. Fadil Talla, nga Podujeva i vrarë nga AJ në vitin 1990.
Të dhënat i dhanë ish ushtakët për KMLDNJ, Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut në Prishtinë).
Eprorë ushtarakë shqiptarë të arrestuar prej viti 1981-1990
Sadik Sutaj u arrestua më 1981.
Skënder Ibishi u arrestua më vitin 1982.
Grupi i eprorëve ushtarakë të arrestuar më 23 mars 1983:
Bajram Mehmeti,
Gani Lipaj,
Bilall Hadërgjonaj,
Izet Zabelaj.
Ramiz Selmani, epror ushtarak, u arrestua në vitin 1984
Grupi i eprorëve ushtarakë të arrestuar në dhjetor të vitit 1985
Naim Maloku,
Xhafer Jashari,
Fadil Hakiu,
Fadil Demiri,
Ramadan Gashi,
Shefqet Tahiri,
Rrahim Bytyqi, ushtar (dhjetar)
Zeqirijah Hyseni, ushtar
Xhemil Ismani, ushtar.
Grupi ushtarak të arrestuar më 1986
Agim Mehmeti,
Xhafer Kabashi,
Miftar Ziba,
Shabi Dërmaku,
Rrahim Ademi,
Xhavit Sadiku,
Xhemë Ademi (i ndjerë)
Musa Hoxha,
Tahir Mehmeti,
Enver Idrizi.
Agim Krasniqi, eprori ushtarak, u arrestua në vitin 1987.
Selver Nuhiu u arrestua më 1987, por u lirua në mungesë të fakteve.
Të gjithë të burgosurit dhe të vrarët nuk janë të pëmendur në mungesë të të dhënave.
I lus të gjithë për ndihmë.
Këtu nuk janë të cekur as ushtarakët që u iliruan nga shërbimi ushtak për “arsye shëndetësore” ku si pasojë e torturave fizike dhe psiqike përfunduan në vetëvrasje ose vdekje brenda një kohe të shkurtër. Numri i kësajë kategorie është shumë i lartë.
Nuk janë cekur as personat që “dëzertuan” dhe u zhdukën në mënyra misterioze.
Nuk përmendet as piloti i aeroplanit ushtarak, emëri i të cilit nuk më kujtohet momentalish.