SERBËT KËRKOJNÊ SHPËRBLIM PËR GJENOCIDIN E BËRË NDAJ SHQIPTARËVE TË KOSOVËS!

16.10.2020 13:02:19
Nga: Ahmet Asani
Personalisht jam kundër temave tabu dhe mendoj që duhet diskutuar çdo temë e cila do t’u sjellte perparim e t’mira qytetarêve tê Republikes se Kosovês, por sa i perket kërkesës për autonomi teritoriale e politike te qytetarëve të etnisë serbe në Kosovë, mendoj se nuk mjafton të jesh gënjeshtar, as aq sa i përshkruan akademiku Dobrica Qosiq serbët, por vërtetê duhet të jesh kreaturë pa pikë karakteri njerëzor për ta hapur një temë të tillë!
Nuk kam pas rast ta dëgjoj live këtë kërkesë serbe dhe jam kurioz ta di se si e kanë arsyetuar gjatë bisedimeve kete kerkesë serbet e Kosoves qe vranë fqinjet e tyre, që vranë foshnjet ne barkë të nënave shqiptare, që dhunan, masakruan, dogjen dhe ne fund edhe i debuan me dhunë fqinjet e tyre vetëm pse ata ishin shqiptarë!
Nuk e kam aspak të qartë si e ka menduar ztr. Lajçak qe tani ta riaktualizoj kete temê nga fillimi? Per çfar kompromosi flet sllovaku Lajçak dhe nuk permend e as zë ne gojë fare faktin se per 22 vite serbet ende flejnë mbi eshtrat e shqiptarëve?! A mos ndoshta ztr. Lajçak mendon qe shqiptaret jane ende në nivelin e vetëdijes se epokes së analfabetizmit te hamallëve shqiptarë që punonin për serbet në Beograd dhe nuk e kuptojnë se cfar do të thotë t’i japesh armë dhe te drejta ekzekutive nje populli gjenocidal si serbet?!
Si mund të mbeshtetet nje kerkese e tille në kete shekull të internetit, si mund të mbeshtetet nje kerkese e cila vjenë nga pjestarë të nje popull i cili nuk eshte penduar as per veprat e bera dhe as qe ka hequr dorë nga etja per vrasje e gjenocid ndaj shqiptarëve?! Per cfar kompromisi flet ztr Lajçak?! Kush eshte ai popull i cili do të pranonte nje kancer metastazues brenda organizmit te vet kombetar?!
Jo! Nuk duam njohje pa u denuar të giithë kriminelët serb qe vranë, dhunuan, dogjen e deportuan te gjallet e te vdekurit nga Kosova! Nuk mund të ketë dialog perderisa serbët flenë mbi eshtrat e shqiptarëve! Pavarësisht asaj a e njeh apo jo Serbia Kosoven, qytetaret e te gjitha etnive ne Kosove, pra edhe ata serb do te jenë te barabartë me gjithë tjerët, por mbi Kushtetuten e Kosovës nuk do të mund të sundoj askush, e më së paku JO serbët!