Sinan Kastrati tregon për organizimet me Hamzën dhe me vëlluan e Enver Halitit, dëshmor i 1991

12.03.2019 14:06:38

Sinan Kastrati, autori i një shkrimi për zhvillimet në kohën e luftës në zonën e Pashtrikut, ka bërë sqarime shtesë pas publikimit të reagimit të Xhemajli Rexhep Kastratit ndaj Shoqatës së Veteranëve në Rahovec, e të cilin rragim, fokusi.org e ka publikuar pa ndërhyrje.

Në një postim në facebook, Sinan Kastrati i është drejtuar veteranëve të rrjeshëm, siç i quan ai ata që kanë reaguar ndaj shkrimit të tij, se për vitet e luftës do të shkruhet, por që nuk i konsderon vite të lavdishme për ta.

Më poshtë mund ta lexoni komentin e Sinan kastratit në facebook:

Tash e pash nje reagim te Xhemajli Rexhep Kastratit, po e postoj qe ta lexojne edhe ata qe s’po iu pritet me e thene se cka ka ndodhur sikur mos te kishte pasur edhe te tjere qe ngjarjet e asaj kohe i kane pare ndryshe.
”Veteranet” e Rahovecit u munduan me e zene diellin me shoshe.
Do te thuhen e do te shkruhen per ato vite, por jo vite te lavdishme per ju, veterane te rrejshem.
Edhe une jam nder ata qe kam organiza me Hamze Jasharin e Osmanin, vellain e Emver Halitit, deshmor, me 1991 ne Fabriken e Municionit ne Skenderaj, aty ku nuk kishin hy ende masat e dhunshme.
Nuk i kam permend se s’kam bere asgje te jashtezakonshme, psh si ”Veteranet e Rahovecit” qe na cliruan neve por vete u ngujuan ne ”Han te Derrit”!