Thaçi: Kosova do të ruaj raportet me Norvegjinë

14.02.2017 15:27:15

Presidenti i Kosovës Hashim Thaçi pas takimit me ministrin e Punëve të Jashtme të Norvegjisë, Borge Brende tha se Kosova do të ruaj raportet speciale që ka me Norvegjinë.

“Shpreh mirënjohjen për mbështetjen që Norvegjia i ka dhënë Kosovës në momentet më të rënda dhe tash në procesin integrues. Kosova do të vazhdojë të ruaj raportet speciale me Norvegjinë me një shtet që ka mbështetur gjithmonë paqen, stabilitetin dhe pavarësinë e Kosovës.

E informova për dialogun mes Kosovës dhe Serbisë dhe shpresën që të arrijmë marrëveshje të reja dhe ky normalizim mes Kosovës dhe Serbisë nënkupton paqe dhe stabilitet për krejt Ballkanin. Bashkëpunimi ynë do të vazhdojë në të gjitha sferat me Norvegjinë. Theksova zotimin tonë si Kosovë në luftën kundër fundamentalizmin, terrorizmit që me të vërtetë Kosova të jete një vend që prodhon paqe siguri, stabilitet dhe zhvillim”, tha Thaçi.