Kërkohet kontroll shtesë për të gjithë refugjatët në Gjermani

26.07.2016 10:19:58

Pas sulmeve të fundit gjatë javës së kaluar, kryeministri i Federales Gjermane State Horst Seehofer ka kërkuar kontroll shtresë te të gjithë refugjatët që tashmë kanë mbërritur në Gjermani.

“Ne duhet të dimë se kush është në vend” ka thënë ai për ‘Sueddeutsche Zeitung’.

Seehofer në të njëjtën kohë bëri të qartë se ‘Christian Union’ nga kancelaria Angela Merkel, është duke marrë parasysh mbështetjen për shtrëngim të ligjit për armët në të gjithë botën.

Provinca e Bavarisë, mbi të cilën Gjermania dhe Austria kanë përfshirje të emigrantëve, është përballur me një seri sulmesh nga të cilat shumë qytetarë kanë humbur jetën dhe shumë të tjerë janë lënduar.