Riinisja e dialogut Kosovë-Serbi, Lajçak thotë se ka mbështetjen e fortë të 27 shteteve anëtare

02.06.2020 13:45:52

Dialogu në mes të Kosovës dhe Serbisë dhe e ardhmja e Ballkanit Perëndimor kanë qenë temat e diskutimit të mbajtur sot në Bruksel në një panel ku ka qenë i pranishëm edhe Përfaqësuesi Special i BE-së, Mirsolav Lajçak.

Për një diskutim të tillë ka njoftuar në llogarinë e saj zyrtare, ambasadorja austriake në Bashkimin Evropian, Christina Kokkinakis.

“Ndërkohë në Bruksel. Një diskutim i shkëlqyeshëm me Përfaqësuesin Special të BE-së, Miroslav Lajçak për rinisjen e dialogut Prishtinë-Beograd dhe për të ardhmen e Ballkanit Perëndimor në BE”, ka njoftuar ajo.

Një njoftim të tillë e ka shpërndarë edhe vetë Lajçak duke treguar se në një diskutim të tillë ka marrë përkrahjen e 27 shteteve anëtare të Bashkimit Evropian për rrugën që do të ndjek dhe për mandatin si emisar i Brukselit për dialogun.

“Mirënjohës për mbështetjen e fortë që mora nga 27 shtetet Anëtare të BE-së sot! Diskutim shumë inkurajues për mandatin tim dhe rrugën përpara”, ka shkruar Lajçak.

Miroslav Lajčák
@MiroslavLajcak
Grateful for the strong support I received from the 27 EU Member States today! Very encouraging discussion about my mandate and the way ahead. https://twitter.com/ckokkinakis/status/1267773562888368133 
Christina Kokkinakis@CKokkinakis
Meanwhile in #Brussels Excellent discussion in #PSC with new #EUSR @MiroslavLajcak on ia. the restarting of the #Belgrade #Pristina dialogue The future of the #WesternBalkans is European @MFA_Austria @eu_eeas

View image on Twitter