Unë zyrtar politik nuk jam, por në këto situata një kërkesë për nderkombëtarët e kam

12.05.2019 17:38:35

Nga Xun Çetta

1-SHBA– të dhe BE-në

2-Rusinë dhe Kinën

Historikisht populli ynë Shqiptar në trojet e veta në Ballkan, pozicionimin e tij politik si shqiptar e kanë pas dhe e kanë. Jo vetëm pse jemi Evropian, por kultura jonë më e vjetër edhe pse e dobësuar nga padrejtësitë e historive në Ballkan, populli ynë ishte dhe po mbetët i vullnetit Evropian.

Padrejtësitë historike në shekuj, vërtetë na kanë dobësuar ! por pupulli këtij orientimi më bindje i ka rezistuar.

Si pasojë e padrejtësive në shekuj, mjerisht edhe sot, kemi politikan të cilët thirrën në vullnetin e popullit por faktikisht më doza paksa pro Ruse janë.

Siq e thash më lartë, unë zyrtar politik nuk jam, por më përvojat e mia këtë kërkesë për ju nderkombëtarët e kam, dhe nese loja më dy kute ndaj popullin tonë nuk ndalon, ne si popull ju garantoj se kemi forcë që politikat më skine ti zbulojm dhe një ditë të afert perfundimisht ti ndalojm…

Pse thash dhe duhet ta pranojm se kemi politikan të cilët me doza të caktuara pro Rus jan ? Për arsye se, historikisht populli ynë ka rezistu dhe si pasoj shumë politikanët jan laku, sipas interesave tyre kanë deviju dhe popullit tonë është tu i kushtu.

As të tillë politikan krejt besnik pro Rus nuk jan, jo, nuk jan por si aternativë këtë e kanë që në perballje më drejtësin e shtetit ligjor në mbrojtje Rusinë ta kanë.

Mos ndihmoni të djegim institucione, polici as ushtri se kështu po e plandosim akoma më keq këtë të lodhurën shqiptari. Këtë gjë ti Evropë më shumë se tjerat fuqi ke nevoj ta di, ngase në Europë edhe ashtu shqiptarët i ki.

Më vetëm tre rreshta në fund popullit tonë :

STOP vandalizmit në trojet tona, ngase vandal edhe në Evropë do të na trajtojn dhe kështu si popull nuk kemi ku shkojm, vetëm vendin tonë kështu po e ngujojm, historinë duhët të mos e harrojm.

Le të më falin ata që shkruajn proza e poezi, vargje, satira dhe elogji ngase pa zanat, krejt amater në zhanrin e shkrimit tyre kam hy por ja se, kështu këto ditë të vështira po me vjen më leht dhe më mirë jam tu u ndi.

Luzern 12.05.2019