20 fakte mbresëlënëse që nuk i keni ditur më parë

22.08.2016 19:14:50

Ndonjëherë na duket sikur kemi parë aq shhumë në jetë saqë asgjë nuk do të jetë në gjendje të na surprizoj përsëri. Pastaj dëqon dikë duke folur për diqka të mbrekullueshme si për shemull që qumështi i hipopodamit është i peme, ashtu si milkshake i dredhëzës.

Ne përzgjodhëm disa fakte më interesante për ju.Dhe nuk do të ketë asnjë të vetme e cila nuk do t’ju surprizoj juve!

1.Mjalti nuk prishet kurrë. As pas një viti, as pas dy viteve dhe asnjëherë.

2.Kandili i Detit i njohur si Turritopsis Nutricula është organizmi i vetëm i njohur në Tokë i cili është biologjikisht i pavdkeshëm.

3.Zemra e balenës së kaltër është aq e madhe sa një njeri mund të notoj në arteriet e saja.

4.Sidoqoftë qafa e saj nuk është më e madhe se një pjatë.

5.Për qdo njeri që e jeton në planetin tonë ka rreth 1.6 milion buburreca. Pesha e përgjithshme e tyre është e barabrtë me peshën e kominuar të njerëzve në botë.

6.Një oktapot ka 3 zemra.

  1. Feng Shui është arti i zgjedhjes së një vendi të përshtatshëm për një varr.

8.Në Staturn dhe Jupiter shiu nuk është nga uji por nga diamantet.

9.Kështu do të dukej qielli nëse Jupiteri do kishte të njëjtën distancë me Tokën si Hëna.

10.Në trupin e njeriut ka 10 herë më shumë akterie sesa qeliza.

11.Gjasat që në një gotë me ujë të pijshëm një molekulë nga uji ka kaluar dikur në një trup dinosauri janë 100%.

12.Frankenshtajni paraqet emrin e krijuesit dhe jo monstrës së krijuar.

13.Mustakët kanë 27.000 më shumë receptorë të shijes, Ky numër është 4 herë më i madh se ai që kanë njerëzit.

14.Kështu duket rëra e vrojtuar në mikroskop.

  1. Një tas stereotipik është shtëpia më e keqe për peshkun e artë.

16.Leximi në vend me dritë të dobët ose puna në kompjuter në vend të errët nuk e dëmton shikimin tuaj.

17.Universiteti i Oksofrdit është më i vjetër se perandoria Aaztek.

18.Në Qipro plaku i vitit të ri quhet “Basil”.

19.Askush nuk ka arritut të zbusë një elefant Afrikan.

20.Figura në të djathtë paraqet djegien e qiriut në Tokë ndërsa në të majtë paraqitet djegia e qiriut në një vend me gravitet zero./Fokusi.org/