Dije Demiri Frangu: Poezi për gratë e fshatit Balaj – Ferizaj që më 23 mars 1989 u ballafaquan me policinë serbe

JU PAT PËLCITUR QUMSHTI

Ato nuk mund duronin më
duke shikuar si ecte vdekja në drejtim të fëmijeve të tyre,
në drejtim të burrave tyre
Ju pëlciti qumshti i gjinjëve
Dhe vërshoi fshatin

Nuk duronin dot më
E dolën ta mbrojnë tokën ku saçat e bukës i lëshonin
i gjuajtën policët me dashurinë ndaj femijëve me dashurinë ndaj burrave me dashurinë ndaj tokës ku mbillnin bukën
drejt e në balle i gjuajtën
nuk mund duruan më
qumshti I tyre vërshoi Kosovën