Poezi humoristike: Na janë prish o motrat Mustafa e Shyhreti

20.04.2019 22:13:22

Nga Rexhep Kastrati

 

Na janë prish motrat Mustafa e Shyhreti

Na janë trazuar lumenjtë dhe deti

N’këmbë është çuar mileti

I kish rrokë marazi e sikleti

Qysh bën më u prish more ndër veti

Këto gratë e atij farë qyteti

Këto gratë e komunës Suharekës

Lajm i rëndë more lajm prekës

Na ish prek o edhe Hashimi

Iu kish mbush hidhërim zemra, iu kish bë si pelimi

Po donte më mbledh burra o me i pajtue

Me 124 pleq po donte o me i pajtue

Me u ba be që ato mos me ndejtë hidhnue

Se nuk po i shkonte dita o pa muzikë

E kishin lanë godare, e kishin fikë.

Edhe portalet kishin rënë në pikë të hallit

O pajtohi bre pashë sytë e ballit

Edhe Brukseli kish vendos me diskutue

Motrat Mustafa me Shyhretin qysh me i pajtue.

Kish vendos më e da se e kujt është idea e këngës

E kot i këndojnë dashnisë edhe nënës

Se ato nuk po merren vesh pa ardhë ndërkombëtari

Se kujt i kish lind idea e këngës më së pari

Rrugës në Bruksel duke shkue

Motrat Mustafa e Shyhreti desh ishin tranue

Kush më hi më së pari te Mogherini

Kush kujt më dal se i prini.

Kjo punë ish ba shumë e madhe në Bruksel

Gjithë diplomatët e botës hyn e del

Hyn e del e mos u ndal aspak

Pse nuk po pajtohen motrat Mustafa dhe Shyhreti ishin ba merak

Po qysh lihet kjo punë pa u krye

Qysh bën more njëra-tjetrën me e fye

Shoqe të mira dajm janë kanë

E tash fjalë të keqe pa fol nuk po lanë

Rrezik më kris luftë si me Serbi

E mileti, sidomos portalet nuk po munden me përbi

Ditë e natë mileti më shpirt po lutet

Mos po vjen deri te më e keqja po tutet

E më e keqja ishalla nuk i gjen

Edhe razillëkut me njëra-tjetrën i lënë ren’

I lënë rend o pajtimit e razillëkut

E japin fund o more rezilllëkut

E nuk bëhen më zi se politikanët e portalet

Se po kutërbojnë o më zi se moçalet

Së fëlliq e kanë në të gjitha anët e kësaj toke

E janë irituar të rriturit, fëmijët, e besa edhe nëna loke