E nisi për 1 mijë funte, veterani 99-vjeçar mbledh 15 milionë –...

E nisi për 1 mijë funte, veterani 99-vjeçar mbledh 15 milionë – si ndihmë për spitalet në Britani të Madhe

16.04.2020 22:06:39

Një veteran 99-vjeçar i luftës ka bërë 100 xhiro rreth kopshtit të tij për të mbledhur 15 milionë funte, për të ndihmuar spitalet në Britani të Madhe.

Sipas BBC, kapiteni Tom Moore fillimisht synonte të mblidhte vetëm 1,000 funte, duke përfunduar xhiro të kopshtit të tij para 100 vjetorit të tij.

Por ai ka kaluar shumëfish objektivin e tij pasi më shumë se 700,000 njerëz kanë dhënë para në faqen e tij të mbledhjes së fondeve.

Ndërsa e mbaroi sfidën më herët, ai tha: “Ndihem mirë, shpresoj që të gjithë të ndjeheni mirë”.

Kapiteni Tom i tha BBC shumës totale të ngritur deri më tani ishte “një shumë absolutisht fantastike e parave”.

“Asnjëherë nuk kam ëndërruar se do të përfshihesha në një rast të tillë si ky”, tha ai në fund të xhiros së tij të fundit.

Në shumën totale përfshihet një dhurim edhe nga Duka i Kembrixhit, i cili gjithashtu i shkroi veteranit të Luftës së Dytë Botërore.

Vajza e kapitenit Tom, Hannah Ingram-Moore tha: “Ne jemi plotësisht të mahnitur nga ajo që është arritur, por jemi kaq të lumtur, aq të përulur dhe kaq krenarë”.

“Ai është një fener shprese në kohërat e errëta dhe unë mendoj se të gjithë kemi nevojë për diçka të tillë për të besuar dhe është për një kauzë kaq të mahnitshme”.

Ndërsa mbesa e tij, Georgia, shtoi se ajo ishte “shumë krenare” për të.