Milaim ! “A e merr b… me veti ngado shkonë” ?

24.05.2019 00:35:31

Nga Fatmir Bajraj

Pardon ! Përtej leksikut tim, edukatës dhe formimit, dhe mbi të gjitha, duke ndrydhë & dhunuar edhe ndergjegjën time, vendosa t’përgjigjëm ashtu si e meriton Ti, Milaim Zeka ! Përgjigja është pozitive, ngase prej saj s’mund ndahësh, e qëbesa ajo ka lidhjën edhe me trurin…! Paske vendos me ndërru strofull & strehë ngase aty ku je dhe erdhe, e gjete m… dhe bëre edhe ma m..! Zatën, mos e ndrro strofullën fare, Milaim ! Jo Milaim Zeka ! T’njohin e & t’dijnë qytetarët e Kosovës, t’njohin & t’dijnë shqiptarët n’atdhe & n’dhe të huaj, biles t’njohin mirë, ma mirë e ma shumë se sa Ty t’a merr mendja. T’njohim çfarë je, kush je dhe nga vjenë, derisa Ty mendon se Ne t’njohim ashtu siq deshiron të të njohim ; atdhetar, intelektual dhe kuvendar liberal…! Jo, harroje ! Ti e ke partinë, dhe ajo është parti e krimit dhe e dalë nga një vorbullë & kazan krimi, korrupsioni e kontrabande, e dalë nga mënga & xhepi i SHIK-ut, PRONTO-së dhe tani PAN-i n’shtet-kapje. Thirrja jote është hilqare, sikur apeli i Kryeshefit tuaj, Kadri Veselit për “Dekadën e Re”, por me kriminelë të vjetër, gjë që s’pi ujë Milaim Zeka ! Si t’besojmë thirrjën tënde Milaim, për një “Levizje për Shte Ligjor : Me ba nje Kosove me prokurore e gjykates te ndershem, me hetues policor te ndershem, me institucione te ndershme…” ! Ti i ke “dosta” kapësit e Shetit Ligjor, pra të tre pushtetëve të ndara dhe të mediasë, je hisedar me ta dhe krimin mbi Kosovën e shqiptarët që dy dekada…! Me t’ “prekë” Hashimin, Kadrinë, Ramushin e Fatmirin, Ti Milaim t’i nxjerrë sytë, pse ? Kosova është n’zor prej “dostave” tuaj, e jo prej meje dhe qytetarëve sikur unë…! Ti Milaim, pa “dosta” dhe lejën e tyre, s’flenë as me grue, e lere më ndonjë vepër n’sherbim t’atdheut. Thirja jote Milaim, është për me ndrrue “kazanin”, por jo edhe gjellën, pra ; n’gjuhën e atyre të cilëve u sherbejnë “dostat” tuaj : “Ista govna, samo drugo pakovanje” E para e punës për Ty Milaim është : Distancohu prej “dostave” që kanë kapë shtetin, pra prej Hashimit, Kadrisë, Ramushit, Fatmirit & Co, që neve t’shohim “metamorfozën” n’Ty, dhe t’reflektojmë…! Deri sot, dhe sot e gjithë ditën, pra gjithëmon, Ti s’hjekë dorë prej tyre dhe si i tillë s’bindë njeri që t’pasoj një njeri t’pa sedër & integritet ; moral, njerëzor & kombëtar ! Ik, n’theqafje Milaim Zeka !