Ndalojeni ferrin në tokën Siriane

22.04.2018 00:21:46
“Si qytetarë nga e gjithë bota, ne ju nxisim të mos merrni pjesë në Kampionatin Botëror të Rusisë nëse nuk ndalon bombardimi i fëmijëve në Siri, asnjë vend, ekip apo lojtar nuk duhet t’i falë këto krime kundër njerëzimit. Duhet të sigurohemi se sporti përdoret për paqe, jo për të sponsorizuar luftën “.

Për 7 vjet Siria ka qenë ferr në tokë.

Shfarosja e popullit të tij nga Presidentit Assad është e papranueshme,ai rrethon qytete, kështu që civilët nuk mund të largohen, heqin qasjen në ushqim dhe ilaçe dhe bien bomba, madje edhe armë kimike, në familje të dëshpëruara.

400,000 kanë vdekur – dhe ai sapo ka filluar në një objektiv të ri. Ka një arsye pse Assad ka qenë në gjendje të vazhdojë me këtë shkatërrim: Rusia. Por tani ekziston një gjë për të cilën Rusia mund të interesohet më shumë sesa Siria: mbajtja e Kupës Botërore që e pret këtë vit.

Kryeministri britanik sapo ka njoftuar se asnjë ministër nuk do të marrë pjesë. Australia, Japonia dhe Polonia mund të jenë të ardhshmit që mund të marrin këtë vendim.

Dhe ka debat masiv në Gjermani rreth bojkotit. Kjo është e madhe! Nëse ne mund të marrim më shumë qeveri dhe lojtarë për t’u bashkuar në kundërshtimin e Botës #Cupofshame , Rusia më në fund mund të shtyhet për të ndaluar bombardimet. /