Në aeroportin e Londrës kapen 104 kg ar

21.07.2019 16:59:57

Anëtarët e Agjencisë Kombëtare të Krimit Kombëtar kanë konfiskuar rreth 104 kilogramë ar me vlerë rreth 4.5 milionë euro në aeroportin Heathrow të Londrës, të dyshuar për lidhje me kartelet e drogës në Amerikën Latine.

Ari udhëtonte në Zvicër nga Ishujt Kajman, dhe siç raportohet nga mediat britanike, ai u transportua fillimisht nga një avion privat në Ishujt Kajman nga Venezuela, transmeton KosovaPress.

Një pjesë e rëndësishme e këtij metali të çmuar u kap në blloqe dhe copa të vogla, ndërsa rreth gjashtë pjesë ishin të formës së zemrës.

“Ne besojmë se kjo dërgesë është e lidhur me narkotikë në Amerikën e Jugut. Në bashkëpunim me partnerët tanë jashtë dhe në Britani, shpejt arritëm të ndalim lëvizjen e mëtejshme të arit, “tha Steve McIntyre në Aeroportin Heathrow, raporton CNN.

Ai tha se “modeli i biznesit” i shumë grupeve të organizuara kriminale mbështetet në aftësinë për të transferuar para ose mallra të vlefshme përtej kufijve për të financuar investime të mëtejshme në aktivitete kriminale.

Ari do të vazhdojë të bëhet pjesë e një hetimi ndërkombëtar të pastrimit të parave të kryer nga autoritetet e Ishujve të Kajmanit, me mbështetje të Agjencisë Kombëtare të Krimit Kombëtar Britanik.