Protesta në Gjermani kundër mbylljes nga COVID-19

21.04.2021 16:03:51

Protestuesit janë mbledhur në Berlin për të protestuar kundër një ligji që parlamenti do të miratojë duke i dhënë qeverisë kombëtare fuqinë për të vendosur bllokime në zonat me norma të larta infeksioni me koronavirus për të frenuar një valë të tretë të pandemisë, raporton The Guardian.

Kancelarja Angela Merkel hartoi ligjin e ri, i cili ka tërhequr kritika nga kundërshtarët që argumentojnë se kufizon liritë personale, pasi disa nga 16 shtetet federale të Gjermanisë refuzuan të vendosnin masa të ashpra pavarësisht një rritje të rasteve.

Masat përfshijnë shtetrrethimin ndërmjet orës 22:00 dhe 5 të mëngjesit dhe kufizimet në tubimet private, hapjen e sporteve dhe dyqaneve.

Shkollat ​​do të mbyllen dhe do të kthehen në mësimet në internet nëse incidenca e virusit tejkalon 165 raste për 100,000 banorë.

Ligji pritet të shkojë nesër në dhomën e sipërme të parlamentit Bundesrat.