Ramadani: Kosova e përkushtuar në rrugën drejt NATO-s

11.02.2019 15:01:50

Zëvendësministri i Mbrojtjes, Burim Ramadani ka thënë se Kosova është e përkushtuar në rrugën drejt NATO-s, dhe se anëtarësimi i shteteve të Ballkanit në Aleancën Veri-Atlantike është alternativa më e sigurt për zhvillimin e rajonit të sigurt dhe prosperues.

Këto deklarata ai i bëri në Tiranë gjatë një takimi që zhvilloi atje me homologun e tij nga Shqipëria, Petro Koçi dhe atë nga Maqedonia e Veriut, Bekim Maksuti.

“Takimi në Ministrinë shqiptare të Mbrojtjes kishte karakter diskutimi të përbashkët mbi përvojat në rajon në rrugën e integrimeve në NATO dhe për bashkëpunimin e mëtutjeshëm midis shteteve në çështjet e politikave të sigurisë dhe mbrojtjes”, njofton kumtesa.

Siç thuhet në njoftim, zëvendësministri Ramadani vlerësoi lartë takimin konsultues të këtij formati, duke theksuar dëshirën për zgjerimin e përfaqësimit edhe të shteteve tjera në rajon. „Rajoni ynë dhe shtetet tona kanë nevojë të vazhdueshme për shkëmbimin e përvojave në proceset integruese, si dhe thellimin e bashkëpunimit për të promovuar vlerat perëndimore të rajonit“, tha zëvendës ministri Ramadani.

Ai, theksoi se Kosova është e përkushtuar në rrugën drejt NATO-s, dhe se anëtarësimi i shteteve të Ballkanit në NATO, është alternativa më e sigurt për zhvillimin e rajonit të sigurt dhe prosperues