Uthulla, soda, çorapet dhe produkte të tjera që mund të shpëtojnë jetën tuaj

08.09.2017 13:43:00
Sa herë që dilni në natyrë ose keni probleme në shtëpi duhet të dini se si të mbroni veten. Ndonjëherë disa produkte që nuk ju shkonte mendja mund të shpëtojnë jetën tuaj.

 

E dini se për kë po flasim? Lexoni më poshtë:

Getat ju mbrojnë nga pickimet e insekteve.

Qeset e mbeturinave mund të përdoren edhe si veshje kundër shiut.

Soda e bukës mund të fikë zjarrin dhe mund ta përdorni si dezinfektues.

Uthulla heq aromën e keqe dhe ju qetëson dhembjet e djegieve.

Vendosni në një çorape disa shkopinj të thatë për të ndihmuar një njeri që po mbytet. Në kushte ekstreme mund të filtroni ujin me tampon.

Mund të ndizni zjarrin me patatina, pasi ato merrin flakë dhe më pas mund t’i shtoni benzinë.

Çamçakëzi ndihmon në heqjen e urisë.