Cila ngjyrë e urinës është një shenjë e sëmundjeve të rrezikshme

19.02.2021 14:17:41

Shumica prej nesh nuk ju pëlqen të flasin për gjëra të tilla si urina, por realiteti është që këto sekrecione janë të rëndësishme për shëndetin tonë.

Me siguri keni pyetur veten të paktën një herë se pse urina juaj është e errët dhe çfarë mund të shkaktojë?

Ka disa gjëra që janë të dukshme për të gjithë kur urinoni. Mund të jetë më e lehtë për meshkujt të vërejnë kur urinojnë. Përveç kësaj, nëse ka një ndjesi djegieje ose dhimbje kur urinoni, ne mendojmë se duhet të kontrollojmë saktësisht se çfarë po ekskretojmë.

Është e rëndësishme të dimë se çfarë na tregon urina për ne. Ekspertët thonë se urina është mënyra më e lehtë për të vetë-ekzaminuar trupin tonë.

Çfarë është urina e errët?

Nëse ka ndonjë problem diku në trup, do të shfaqet në sekrecionet tona. Ndryshimet në erë dhe ngjyrë janë tregues të drejtpërdrejtë të mosfunksionimit të sistemeve tona të trupit. Urina ndihmon për të treguar shtatzëninë, një dëmtim të brendshëm ose ndonjë problem që nuk mund të zbulohet nga jashtë.

Mund të tregojë gjithashtu inflamacion të traktit urinar ose dehidrim përmes zbardhjes së urinës në mënyrë që të bëhet më e errët dhe më e dendur, gjë që tregon gjithashtu se niveli i kafeinës ose nikotinës në trupin tonë është rritur, veçanërisht te gratë, shkruan KP.