Poezi nga Zize Liza Pepshi

20.03.2019 00:37:39

Frymim tjetër!

Linda dhe u rrita, aty ku frymonte shqip
dhe, shqip thitha në gjirin e një gruaje, dardanoilire…
Dardanoilirisht, mësova fjalën e parë.
O Ti grua, që më linde e rrite më aq përkushtim…
O duar të bekuara, që më djep në shpinë,
punove tokën e këti vendi të bekuar perendisht…
Më fal, se një ditë, pa deshirën time, për herë të parë u vendosa në Dornhaldenstr. 45, rrugë me emër e dhe të huaj……
Frymim e ushqim tjetër , fjalë e kuptime tjera….
Duart, nuk punuan tokën tënde, por një tokë tjetër, krejtësisht të huaj….
Më fal, o grua, dardanoilire…..