Etiketimet Poezia

Etiketim: Poezia

Ngjyrat e mia në udhëkryq: poezi nga Iliriana Sulkuqi

-intermezo- (Në Vendin tim, edhe semafori duhet të ketë tjetër kuptim…) Kur e “gjelbra”, duke pritur, më shfaqet si shteg… Humbas nëpër pyje ku ëndrra më ndjell… Kur m’fekset e “kuqja” drejt...

Poezi nga Isa Mjeku

 TË GJITHË, ME NJË GJUHË E NJË FLAMUR... Pashë at Zot e pashë at besë burri, pashë atw gjak, Shqipe-Flamuri, mos më pyet se çfarë jam: Katolik apo...

Poezi nga Shukrije Gashi

PËR NJË KACIDHE PUSHTET Damarëve të trupit tim Mëmëdhe çdo ditë si një ushujzë qetë -qetë thithë gjakun e mirë helmuar me limfën e prishur të Pllumbit të Paqes...

Poezi nga Nexhat Halimi

 Në Universitetin Jagellonski   Në korridorin kaq të gjatë të gjatë pafund të lashtë Bie dritë e artë fije e fije e yllit tim mbi Kosovë Gurë stralli...

Në kujtim të shkrimtarit të madh, Martin Camaj

Nga Ndue Ukaj Para 27 vitesh kaloi në amshim shkrimtari i madh, Martin Camaj, jeta dhe vepra e të cilit përbëjnë një ekzemplarë të veçantë...

Në burg për shkak të një…poezie, rrëfimi i Visar Zhitit

Visar Zhiti, rrëfim: – Është shumë e çuditshme dhe pabesueshme. Madje është bërë e pabesueshme dhe për ne. Ishte...

Një natë në dhomën e Paul Verlaine

Ka një hotel në Paris si dhe restoranti poshtë i quajtur « La maison de Verlaine » i cili ka mbetur po ashtu siç ka qenë...

Mbi poezinë e Georg Trakl

Në sprovën e mirënjohur që Heidegger shkroi mbi poezinë e Georg Trakl, e quajtur “Gjuha brënda poezisë: një bashkëbisedim me veprën poetike të Georg...

“Rastet” si domosdoshmëri të rastësishme të shpresës

Gazetarja suedeze leshverdhë, Marta Larson, e cila pati fatin ta intervistonte Montalen më 22 tetor 1975, një ditë para dhënies së çmimit Nobel, e...