Apologu i Slobodan Millosheviçit, Peter Handke fitues i çmimit Nobel për Letërsi?!

11.10.2019 17:15:18
Skënder MULLIQI
Fituesi jo meritor I çmimit prestigjioz Hanke, me përkrahëjn që ia bëni regjimit criminal të Millosheviqit, e shiti shpirtin për ideologji uuryese komuniste , edhe më gjasë e shiti shpirtin edhe për para.Kjo është gjeja më e keqe që mund ta godas një shkrimtarë.Me qendrimet politike të austriakut Peter Handke nuk u pajtuan kurrë shumë kolegë të vet. Ai më të drejtë edhe mori epitetin “monstrum ideologjik”. Me shumë së kurrë intelektualët e njohur do të duhej të rreshtohen në mbrojtën e lirive elemenatare njerëzore .Handke nuk është përson I tillë, përkundrazi u tregua cinik dhe shumë shpirt ngusht, duke mbrojtur regjimin gjenocidial të Millosheviqit.Ai në vitin 2014 kishte bërë thirrje që të hiqet Nobeli. Fakti së Handke e mori këtë qmim për vitin 2019 nga Akedemia Suedeze, kishte të drejtë.Kjo është Suedia sot: ai që përkrahu hapatazi masakrat më të mëdha pas Luftës së Dytë Botërore behët fitues i Nobelit për Letërsi!Dhënja e çmimit një hendikapi si Handke , është fyerja më e rëndë për të gjitha viktimat e luftës në ish-Jugosllavi.Serbia e cila ka merituar të dënohet për gjenocid, në vitin 2015, shkrimtarin austriak Handke, e shpallë qytetarë nderi , dhe anëtar I të SANU. Por, jo më kot ai është antishqiptar dhe proserb, pasi që gruaja e tij është me origjinë serbe…