Birra është e shëndetshme për veshka, por ajo ka edhe këtë efekt pozitiv te trupi

07.10.2021 09:37:28

Përveç veshkave, birra ka edhe një dobi tjetër të madhe për shëndetin tonë.

Sipas një studimi, kur ju pini birrë rregullisht parandaloni brishtësinë e kockave.

Studimi ka zbuluar se kockat e grave që pinë birrë rregullisht janë më të forta, duke bërë në këtë mënyrë që ato të kenë më pak shanse të vuajnë nga osteoporoza.

Sipas studiuesve, sasia e lartë e silicit që gjendet tek birra ngadalëson procesin e thërrmimit të kockave.

Birra është gjithashtu e pasur në fitoesterogjen që mban kockat në gjendje të shëndetshme.

Për të realizuar këtë studim, hulumtuesit spanjolle intervistuan rreth 1,700 gra, të moshës rreth 48 vjeç, rreth zakoneve të tyre të konsumit të alkoolit.

Ato më pas iu nënshtruan ekografisë së duarve dhe arritën në përfundimin se kockat e grave që konsumojnë birrë janë më të forta.