Kryeministri në interpelancë për 53 milionët e Bechtel Enkas

05.07.2018 08:46:38
Kuvendi i Republikës së Kosovës mban sot seancën plenare në të cilën do të zhvillohet interpelanca e Kryeministrit të Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj, sipas kërkesës së GP-të Lëvizjes Vetëvendosje dhe GP të LDK-së, në lidhje me vendimin e Qeverisë për pagesën e 53 milionë eurove shtesë për kompaninë Bechtel & Enka në Kontratën për ndërtimin e Autostradës R6, “Arbën Xhaferi” Prishtinë-Hani i Elezit,

Gjatë kësaj seance po ashtu do të shqyrtohet Projektligji për ratifikimin e Marrëveshjes ndërmjet Kosovës dhe Bashkimit Evropian mbi pjesëmarrjen e Kosovës në Programin e Unionit “Konkurrenca e Ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme COSME) 2014-2020”.

Po ashtu Kuvendi bën edhe shqyrtimin Projektligjit për Efiçiencë të energjisë, Projektligjit për mbrojtjen e të dhënave personale, Projektligjin për shqyrtimin dhe vërtetimin e pasurisë së pajustifikueshme, Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për Automjete Projektligjin për shërbime postare, Projektligjin për masat mbrojtëse në importe, Projektligjin për trajtimin e ndërtimeve pa leje si dhe Projektligjin për Këshillin e Pavarur Mbikëqyrës për Shërbimin Civil të Kosovës.

Kuvendi gjithashtu do te diskutoj për propozimin e kandidatëve për gjyqtarë të Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Kosovës si dhe formimin e Komisionit Ad-hoc për përzgjedhjen e kandidatëve për anëtarë të Bordit të Radiotelevizionit të Kosovës