Si të humbni peshë pas pushimeve verore?

19.08.2018 09:32:23
Nëse gjatë pushimeve nuk jeni brengosur për peshën, mendimi për të filluar një dietë mund të duket i frikshëm

Por mos u shqetësoni – ekspertët kanë në dorë disa sekrete për humbje të peshës që mund t’ju habisin.

Dr. Marilyn Glenville, terapist ushqyese dhe autor i Fat Around The Middle, thotë: “Ju mund të keni një peshë të ulët të trupit por një përqindje të lartë yndyre në trup dhe një masë të ulët të muskujve, e cila është e keqe”.

Këta janë hapat që duhet ndjekur për të humbur peshë.

Hani në heshtje

Kjo tingëllon si një këshillë e rastësishme, por darka e heshtur mund t’ju ndihmojë të ndiheni të kënaqur.

Fotografoni ushqimin

Një studim i Universitetit të Spanjës, Alicante, ka zbuluar se mbajtja e një ditari fotografik bëri që dietologët të kishin më shumë gjasa për të parë përparimin në humbje të peshës.

Humori i mire

Një ndjenjë e humorit mund t’ju ndihmojë të hiqni peshën, thotë Dr Helen Pilcher. Ajo zbuloi se nga qeshjet barku mund të djeg deri në 100 kalori në orë, sepse ato nxisin rrjedhjen e gjakut, duke kontribuar në një stërvitje kardiovaskulare që përdor energji.

Ndryshoni miellin

Dr Glenville thotë: “Zëvendësoni alternativat e grurit që lëshojnë energji ngadalë. Karbamidet në bukë të pastër janë thyer gjatë disa orëve dhe kështu nuk japin ndonjë përmbytje të papritur të sheqerit në gjak”.

Ndryshoni vaktet

Marrja e vetëm një vakti më të shëndetshëm mund të jetë çelësi për nisjen e humbjes së peshës, thotë mjekja dietologe, Erica Giovinazzo.

Mëngjesi është një vend i mrekullueshëm për të filluar. Bëni një vakt të ekuilibruar të proteinave, yndyrës dhe carbs si vezë të zhveshur dhe avokado në dolli të plotë.