Dritëro Agolli: Ja çfarë mësova në jetë

05.02.2017 11:51:59

 03 February 2017 21:59

 

Video që shikoni më lart është bërë në momentin e takimit të kolosit të letrave shqipe Dritëro Agolli me studentët e “Universitetit Europian të Tiranës” gjatë vitit 2011.

I pranishëm në ambjentet e “UET”-së, Agolli u vlerësua me çmimin Honoris Causa ku tha edhe disa fjalë, në të cilët përmblidhte gjithë jetën e njëriut, atë që ai mëson gjatë viteve dhe atë që nuk duhet të harrojë kurrë gjatë ekzistencës së tij.

 

Njëriu mëson gjithë jetën e tij,

mëson të pijë sisë,

mëson të ecë,

mëson të vrapojë,

mëson të bëhet i ri,

mëson të dashurojë,

mëson të martohet,

mëson edhe të plaket,

por mëson edhe të vdesë.

Njëriu po humbi kuriozitetin, mbaron!

Jeta nuk përsëritet, e vetmja gjë që nuk duhet shpenzuar kot është koha!