E thotë edhe Merkeli: Mbështesim çdo marrëveshje ndërmjet Kosovës dhe Serbisë

28.08.2018 17:21:25

Kancelarja gjermane Angela Merkel ka folur në konferencë për media me kryeministrin kroat, Andrej Plenkoviq, për bisedën e saj telefonike me presidentin amerikan Donald Trump.

Pas kësaj telefonate Merkel ka zbutur qëndrimin duke thënë se e i përkrahë të gjitha bisedimet që sjellin rezultat por edhe integriteti territorial ekzistues është një dimension i rëndësishëm.

“Folëm në telefon edhe për situatën Kosovë dhe Serbi. Natyrisht që përkrahim të gjitha bisedimet që sjellin rezultat, por edhe integriteti territorial ekzistues është një dimension i rëndësishëm”, deklaroi Merkel.

Deklarata e plotë e Merkelit me përkthim shqip: