Grusht shteti në Mianmar, OKB bën thirrje që të ndalohet shitja e armëve në këtë vend

19.06.2021 10:11:52

Organizata e Kombeve të Bashkuara ka bërë thirrje që të ndalohen shitjet e armëve në Mianmar si përgjigje kjo kundër grushtit të shtetit.

OKB bëri thirrje gjithashtu për lirimin e të arrestuarve politikë, të tillë si udhëheqësi i zgjedhur Aung San Suu Kyi, dhe që t’i japin fund dhunës kundër protestuesve paqësorë.

“Rreziku i një lufte civile në shkallë të gjerë është real. Koha është thelbësore. Mundësia për të kthyer forcën ushtarake po ngushtohet,” i tha Asamblesë së Përgjithshmë e dërguara e posaçme e OKB-së, Christine Schraner Burgener.

Ky propozim u mbështet nga 119 vende, vetëm Bjellorusinë votoi kundër saj. 36 vende të tjera abstenuan, duke përfshirë Rusinë dhe Kinën – dy furnizuesit më të mëdhenj të armëve të ushtrisë Mianmar.