Etiketimet Fadil Maloku

Etiketim: Fadil Maloku

Politikanët shqiptar, përpara shtetit e fesë, duhet ta duan kombin

Nga Fadil Maloku 1.Dukuria e kolonializmit, e sidomos ajo e neokolonializmit (për disa edhe postmodernist), sociologjikisht mund të përkufizohet edhe si tendencë rritjeje, ruajtjeje, dhe...

Gorani, sonte nē Korçë po ua këndon shqipeve “kosovka”?!

Nga  Fadil MALOKU 1. Gorani, më në fund hatri i Edi Rames, po këndon sonte nē Korçë! Ca shqipfolës që folën dhe shkruan në favor...

Një “kompromis” shtesë e në kēmbim të njohjes me Serbinë, s’na...

Nga Fadil Maloku 1. Çdo “kompromis” i mëtejmë kompetitiv i palës kosovare në raport me Serbinë, do e fundos shtetndërtimin e Kosovës!” Kosova me juridiksion...

Me Serbinë, z. zëvendëskryeminister, Besnik Bislimi s’negociohet me gjithologë po me...

Fadil Maloku 1. Shpresa e Vuçiqit për “një kompromis” në negociatat që është duke i rindërtuar e ridizajnuar Ai përmes agjitimit dhe lobimit perfekt të...

Euforia sociale e statusore e shqiptarëve të Kosovës

Fadil Maloku Sot shumë sociologë janë në gjendje të bëjnë analiza nga më të ndryshme, kur është në pyetje mirëqenia e rregullimit të statuseve...

Politika pa etikë, është vetëm një estetikë sociale (“social aesthetics)

Nga Fadil Maloku Që në fillim duhet sqaruar se me termin “social aesthetics” në sociologjinë e demokracisë digjitale nënkuptojmē një aso gjendje ku politika në pamundësi...

PDK-ja para se të futet në qeverinë Hoti, ka nevojë të...

Fadil Maloku Kapitali social që zakonisht identifikohet me shkallën e besimit të qytetarit apo të masës kritike të besimit të po këtyre e qytetarëve...

Me biznismenë të stresuar, varfënjak gajretli, e me qeveritarë injorant, s’mund...

Nga Fadil Maloku 1. Këto ditë karantimi e izolimi kam dëgjuar ankimime e ankimime… nga më të ndryshme nga bisnismenët e stresuar kosovar. Të cilët...

Deputet të Parlamentit të Kosovës,lëreni kalkulimet meskine votoni Ligjin e mbijetimit...

Nga Fadil Maloku Deputet të Parlamentit të Kosovës , votoni Ligjin e mbijetimit të popullit, e lëreni kalkulimet meskine dhe interesat e liderēve partiak! 1. Deputetët...

Zotëri ministër, jemi në vitin 2020 ku betejat zhvillohen me robotikën...

  Nga Fadil MALOKU I nderuari minister i mbrojtes! Me vie mire që më nē fund dikush nga institucionet e qeverisë e pa të arsyeshme, t'i...