Etiketimet Sabit Rrustemi

Etiketim: Sabit Rrustemi

Premierë poetike nga Sabit Rrustemi

KOHA PËR TA KËRKUAR ATË PJESË ZEMRE TROKET Hyra në ditën që ende s'ka zbardhur përmes një koridori me luedritë për ta pirë një verë të kuqe i...

Lutja ime më e re/ poezi nga Sabit Rrustemi

LUTJA IME MË E RE Zoti im që zotëron shtatë palë qiej e i sjell n'Gishti të Vogël dhe shtatë palë tokë shpëtoje dhe njëherë vetëm edhe njëherë timen Kosovë Dhëmbë...

Përderisa je antidashuria/ vargje nga Sabit Rrustemi

Përderisa je antidashuria   Po i lajë duart prej teje qysh i kamë larë parreshtur nëpër kohë gurrave të mira e të paqta të vendlindjes me ujë të kthjelltë që...

Si një Ilir i moçëm i Bjeshkëve të Nemura /...

SI NJË ILIR I MOÇËM I BJESHKËVE TË NEMURA Në Vjeshtën e vitit njëmijëenëntëqindeshtatëdhjetetre shekulli i shkuar në bibliotekën e fshatit ( e jo të shkollës ) përmes...

Figura e Nënës Tereze në shtatë shpalime të Anton Nikë Berishës

Nga Sabit Rrustemi ( Rreth kompletit të librave për Nënën Tereze: Nëna Tereze në shtatë shpalime të Anton Nikë Berishës. Shtëpia botuese “Faik Konica” e...

Poezi nga Sabit Rrustemi

ATY KU HESHTJA TRAZON MURET Aty ku heshtja e gravuar nëpër gurë trazon muret trokas Mbrapa portës mungojnë të ecurat shulin e ka ndryshkur Pritja nuk e hap kush Në vitin...

Poezia “Liria” e Bedri Gjinajt, nuk është pjesë e librit me...

Nga Sabit Rrustemi PËR HIR TË KORREKTËSISË Poezia e Bedri Gjinajt, me titull LIRIA, e publikuar diku mes viteve 1942 - 1943, në Tiranë, e...

Tavolina poetike e të shtunës, për librin e ri të Sinan...

Nga Sabit Rrustemi Fundi i muajit shkurt u përmbyll me dy botime të reja. Poetët, tashmë emra të shquar të letërsisë sonë, Nexhat Rexha e...

Poezi nga Sabit Rrustemi

BAC ... Kur Ti shkrepshe plumba për t'ia shkyer atë perde të zezë shekullit të mbështjellur nga ajo Natë e gjatë unë e do t'jerë nëpër faqet bardh e...