Etiketimet Skënder Mulliqi

Etiketim: Skënder Mulliqi

Të mbrohemi nga kori i korbave?!

Nga Skënder MULLIQIMoti po jetojmë në iluzione së në Kosovë do të bëhët mirë.Moti janë lënë anash proceset demokratike dhe shteti ligjor.Kurrë deri më...

Logjika lideriste autokratike e partive politike dhe LDK-ja?!

Nga Skënder MULLIQI Partite politike në Kosovë , janë kryesisht parti lideriste.Vendimet e marra me shumë po bëhën nga lideri së sa nga strukturat...

Po mbytemi në të zeza , sikur nata e pa fund?!

Nga Skender MULLIQI Idealet për shtetin e dytë të shqiptarëve në Ballkan u realizuan, si maratonë për bashkimin e të gjitha pjesëve të coptuara padrejtsisht...

Mauna më ikonografi fashiste në Pejë

Nga Skënder MULLIQINese dikush rastësisht e ka pa ënderr Putinin , na doli pak si zgjendër. Na erdhi në shehrin e Haxhi Zekes jarani...

Utopia dhe Destopia jonë?!

Nga Skënder MULLIQIThomas More krijoi termin Utopia, duke huazuar fjalë të greqishtes dhe që fjalë për fjalë, do të thotë “jo-vend”, ndërsa John Stuart...

Ku është Atdheu ynë?!

Nga Skënder MULLIQINga gjërat e vogla deri ato të mëdha ,në fakt së si edhe i kupton njeriu, bëhët ajo që quhet –SHTET. Duke...

Apo na vjen në pyetje shtetësia e Kosovës?

Nga Skënder MULLIQIShqiptarët përseri po jetojnë më saga kuislinge , si diqka shumë te pa kuptueshme ?!Pushtetet çfarë i patëm më shumë morën vendime...

Veriu, dhe mesazhet e rrezikshme për Kosovën?!

Nga Skënder MULLIQI“Qeveria e Republikës së Kosovës nuk guxon të lejojë që komunat në pjesën veriore të Kosovës të funksionojnë jashtë kontrollit menaxhues të...

Eksprimentimet në trurin e hapur, janë tepër të rrezikshme?!

Nga Skënder MULLIQIËshtë vështirë që shumë ngjarje ti kuptojmë , nese nuk kemi para syshë koficientin psiqike të atyre që gjinden në krye...

Sot ose kurrë!

Nga Skënder MULLIQI Rastët e volitshme në jëtë janë të rralla.Edhe më rrallë shfrytëzohen si të tilla.Dritarja e mundësive jetësore, nuk mbetet gjithmonë e...